25 окръга в щата Калифорния, САЩ съдят електромобилния гигант Tesla за

...
25 окръга в щата Калифорния, САЩ съдят електромобилния гигант Tesla за
Коментари Харесай

Съдят Tesla - изхвърляла неправомерно киселина от батерии, спирачна течност и... дизел

25 окръга в щата Калифорния, Съединени американски щати съдят електромобилния гигант Tesla за непозволено изхвърляне на рискови боклуци. Жалбата против компанията на Илон Мъск идва след неуспеха на дълги месеци договаряния с локалните управляващи и желае санкции до 70 000 $ за всяко нарушаване дневно, съобщи Ройтерс.

Според Лос Анджелис, Сан Франциско и останалите окръзи, Tesla всеобщо изхвърля боклуци в трансферни станции и сметища, които не са сертифицирани за банкет на подобен вид отпадък.

Сред отпадъците са - смазочни масла, спирачни течности, киселина от акумулатори, аерозоли, антифриз, почистващи течности, пропан, бои, ацетон, сгъстез нефтен газ, лепила и... дизелово гориво. Tesla продължава с тези практики и в този момент.

Още преди 2 години хората на Мъск си признаха, че са разследвани от окръжните прокурори в Калифорния за ръководството си на боклуци. Тогава от компанията оповестиха, че взимат ограничения, в това число образование и одити за възстановяване на ръководството на боклуци. Миналата година пък стана ясно, че се водят договаряния за споразумяване на въпроса.

Това не е първият случай, в които главния източник на приходи на милиардера е подложен на критика за неприятно справяне с боклуци. През 2019 година компанията бе санкционирана след съглашение с американската Агенция за околната среда за нарушавания на федералните правила за рискови материали. Тогава санкцията бе скромните 31 000 $.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР